България

Логистика по италиански

"Регал" 11 март 2008, 14:08

Приключи успешно първия квалификационен курс по логистика и управление на веригата на доставки, който стартира през месец ноември миналата година и завърши официално на 10 март с връчване на сертификати за участие. Организатори на обучението бяха AILOG – Италианската Асоциация по логистика и управление на веригата на доставки и ICE – Италианския институт за външна търговия. Български партньор на инициативата беше Центърът за логистични изследвания и обучение към УНСС, където се проведе курса.

Обучението, в което взеха участие тридесет и шест мениджъри по логистика, представители на фирми и млади дипломанти, бе водено от италиански преподаватели–предприемачи. Целта на проекта е да бъде предадено теоретично know how по теми от областта на логистиката, но преди всичко да се представят модели и процеси от практиката. Италианските преподаватели предадоха своя опит и оперативни предложения за това как се управлява по-добре процеса на логистика във фирмата. Някои от разглежданите теми бяха свързани спроектиране и управление на складове, управление и програмиране на производството, проследяване на хранителните продукти и др.

По време на събитието беше представено и първото издание на "Българско–италиански речник по логистика".

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK