България

"Загорка" АД с отличия на Monde Selection

Регал 05 юли 2012, 15:06

"Загорка", Zagorka Rezerva 2011, "Ариана" и "Ариана Тъмно" получиха златни медали на организираната от Международния институт по качество 51-ва церемония по връчване на годишните награди Monde Selection, съобщиха от компанията.

Събитието се проведе през юни в Атина. Отличените бяха избрани сред общо 3 хил. участника от над 80 държави.

За оценката си институтът си сътрудничи с белгийски бирени експерти - професори, професионални дегустатори и химически инженери, от Institut Meurice. Всеки продукт е оценяван поне от 8-членно жури. Всяка година се раздават медали в седем различни категории. Една от тях е "Бири, води и безалкохолни напитки".

Марката "Загорка" участва за първи път в Monde Selection през 1981 г. Оттогава насам печели общо 11 отличия, от които три сребърни, седем златни медала и голямата наградa – злато и трофей за качество (1985 г.). Пивоварната е представена и с други свои продукти – "Ариана" печели през годините общо три златни медала (илюстрирани на етикета на марката), "Ариана Тъмно" – един златен медал от тази година, а "Столично" е с пет приза, от които – четири златни медала, един Grand Gold и трофей за качество. Zagorka Rezerva 2011 е отличена за първи път с престижната оценка.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK