Лице

Обратна рокада в "Кауфланд": Иван Чернев отново става главен изпълнителен директор

Мара Георгиева 15 юни 2022, 10:57

Иван Чернев отново става главен изпълнителен директор на "Кауфланд България". Той вече беше на тази позиция от 2018 до 2021 г. Досегашният главен изпълнителен директор Валтер Волф, който е на тази длъжност от декември миналата година, напуска компанията. Това става ясно от прессъобщение на веригата, в което не се посочват повече подробности за промените.

Иван Чернев е дипломиран икономист от Университета в Нидерайн, Германия. Управлявал е различни отдели в структурата на Kaufland в Германия и други държави. В България дойде от мениджърска позиция в "Kaufland Словакия". Миналата година Чернев премина на работа в Kaufland групата, където отговаряше за международни проекти. Постът му пое Валтер Волф, който работи в търговската верига от 2019 г. като директор "Управление веригата на доставки". Само преди месец Волф представи на специално събитие пред журналисти новата клиентска карта за отстъпки на веригата.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK