Производители

Българският стартъп за веган храни Brain Foods получи 70 хил. евро от ProVeg Incubator

Мара Георгиева 05 ноември 2021, 09:25

Базираният в Германия ProVeg Incubator инвестира 70 хил. евро и придоби 4% дял в българската стартираща фирма за веган храни Brain Foods. Компанията е сред шестте стартъпа от Израел, Индия, Япония, Естония, Нидерландия, които станаха част от инкубатора за веган бизнеси. Те са избрани сред 130 кандидатстващи дружества от цял свят, съобщи за "Капитал" Пламен Медаров, собственик на Brain Foods.

Със 100 хиляди лева първоначална инвестиция

Brain Foods е български бранд за веган храни, който е на пазара от юни миналата година. Първоначалната инвестиция в бизнеса е 100 хил. лева собствени средства, уточни Медаров. Първият фирмен пробив е с веган вафла, която е с 95% по-малко захар и с вкус на млечен шоколад. Следват още две фирмени предложения - шоколадови барове с пълнеж и овкусени крекери. Компанията използва 100% растителни суровини и съставки. Дистрибутор на марката е "Смарт органик". Продуктите се продават в около 200 магазина.

Пълният текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK