Производители

"Деари фууд България" инвестира над 6 млн. лв в разширяване на производството и ВЕИ

Мара Георгиева 22 юли 2022, 11:10

Млекопреработвателното предприятие "Деари фууд България", разположено в Севлиево, инвестира над 6 млн. лв. в нова производствена сграда, оборудване и енергийна ефективност. Проектите се финансират със собствени средства, с банков кредит и със субсидия по Програмата за развитие на селските райони, съобщи за "Капитал" Никола Филипов, миноритарен собственик и финансов директор.

"Повечето компании в сектора срещат все по-големи трудности в това да прехвърлят постоянно повишаващите се производствени разходи върху крайните клиенти. Нужни са значителни инвестиции, за да оптимизираме разходната структура и да поддържаме възможно най-ниски цени при максимално качество на продуктите", коментира за "Капитал" Огнян Ганев, мажоритарен собственик, който отговаря за оперативната дейност и пазарите на дружеството.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK