Производители

Братята - основатели на "Градус", се оттеглят от ръководството

Тодор Тодоров, Мара Георгиева - "Капитал" 07 ноември 2022, 10:02

Основаната преди 30 години от братята Иван и Лука Ангелови група "Градус" излезе на борсата преди 4 години, а сега мениджмънтът се подмладява. Старозагорските братя, които са и най-големите акционери в дружеството, съответно с 20.68% и 40.77%, се оттеглят от съвета на директорите. Предложените нови имена са Ангел Ангелов (син на Иван Ангелов и собственик на 20.67% от акциите) и дългогодишният мениджър в инвестиционния посредник "Карол" Бистра Коцева, а поста си запазва досегашният независим член - финансистът Георги Бабев. От триото най-вероятно за изпълнителен директор ще бъде избран Ангелов. Освен това се създава нов консултативен съвет, основно с финансисти и професионалисти от групата, които ще предлагат всички важни оперативни решения.

Промяната се прави, за да се превърне "Градус" от семейна в истинска публична компания. Тя е с фокус птицевъдство, производство на фуражи и търговия, като работи и за износ, а консолидираните й приходи за миналата година са 172 млн. лв. На българския пазар на пилешко държи 27% дял в обем.

Четете целия текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK