Производители

Най-динамичните компании за облекло и текстил: На приливи и отливи, но с печалба

Мара Георгиева, "Капитал" 15 декември 2022, 12:10

Голяма част от фирмите за облекло и текстил определят 2021 като трудна година, на приливи и отливи. Поради цикличността на бизнеса много компании в бранша отчетоха намаление на продажбите. На сектора беше нужно време, за да загърби последиците от ковид пандемията, свързани с непродадени дрехи, препълнени складове и слабо потребителско търсене. Драстичното увеличение на цените на електроенергията, а също на памука и вълната на международните пазари обаче добави допълнителни предизвикателства пред производителите.
Секторната класация за текстил, облекла и обувки на "Гепард" все пак показва, че за дружествата в топ 20 миналата година е била успешна. Три от компаниите отчитат трицифрен скок на продажбите, останалите - двуцифрен. Само едно предприятие в таблицата е работило на загуба през 2021.

Вижте цялата класация и таблицата на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK