Производители

Първото десетилетие на "Скапто" бургерите

Мара Георгиева, "Капитал" 20 март 2023, 09:51

Историята на Благоевград е свързана с предание за стария град Скаптопара и неговите минерални извори. "Скаптопара" 1, 2 и 3 се наричат общежитията на Американския университет в България, който се намира в Благоевград. Ангел Иванов, Георги Георгиев, Атанас Атанасов - възпитаници на университета - използват играта на думи и по името на древното тракийско селище наричат своята фирма "Скаптобара". Създадена през 2013 г., днес компанията има 10 обекта "Скапто", в които само през 2022 г. са продадени близо 200 хил. бургера, очакваният оборот е около 4 млн. лв., а заетите са 65.

Идеята да се намери място в София, в което да се събират възпитаници на Американския университет, се ражда през есента на 2013. През ноември Ангел Иванов, Георги Георгиев, Атанас Атанасов отварят първото заведение "Скаптобара" на ъгъла на столичните улици "Искър" и "Бачо Киро". Началната инвестиция е 13 500 лв., като всеки от тримата дава по 4500, а един от тях дори тегли кредит за сумата.

Четете целия текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK