Производители

Норвежката програма дава грант от 1 млн. евро за два проекта на "Херти" - Шумен

Мара Георгиева, "Капитал" 22 април 2024, 10:57

По-голям капацитет, по-кратки срокове за производство и доставка, по-малко енергийни разходи и въглеродни емисии, по-добри условия на труд. Това е ефектът от двата проекта на шуменския производител на капачки "Херти", изпълнени с безвъзмездната подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 в рамките на програма "Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България".

Първият проект - GALP Greener ALuminum Cap (Implementation of green innovative production processes under Industry 4.0), е с бюджет 1.7 млн. евро, от които безвъзмездната финансова помощ е 800 хил. евро (46.96%). С него през декември 2022 в производствената база на "Херти" в гр. Плиска е внедрена нова печатаща линия за алуминиеви капачки и литография на алуминиеви листи. Партньор по проекта е норвежката компания ICB Digital.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK