Свят

CVC купува чаения бизнес на Unilever за 4.5 млрд. евро

Тодор Шишков 25 ноември 2021, 09:32

Инвестиционната компания CVC Capital постигна споразумение с Unilever за придобиването на компанията Ekaterra, която управлява чаения бизнес на Unilever. Цената на сделката е 4.5 млрд. евро, а очакванията са да бъде приключена до средата на следващата година. Според един от директорите на CVC новопридобитата компания е "добре позиционирана да бъде лидер в устойчивото развитие на бранша". Според източници на Financial Times, ръководителите на компанията вярват, че поделението може да работи отново на печалба след разрешаване на проблемите пред него.
Ekaterra, която е собственик на марките Lipton и PG Tips, е най-големият производител на чай в света. Unilever искаше да продаде компанията от две години заради по-лошите финансови резултати, които пречеха на цялата група. "Еволюцията на нашето портфолио в сектори с по-висок ръст е важна част от нашата стратегия за растеж на Unilever. Решението ни да продадем Еkaterra демонстрира по-нататъшен напредък в изпълнението на нашите планове", каза главният изпълнителен директор на Unilever Алън Джоуп пред Reuters.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK