Търговци

Манол Гойгаджиев: Търговският център ще играе ролята на онлайн ритейлър

Боряна Генчева 10 ноември 2021, 11:42

Манол Гойгаджиев ще бъде един от участниците в събитието Ecommerce and Retail Summit, организирано от "Капитал". Повече информация за конференцията, която ще се проведе на 11 ноември, можете да намерите тук.

Трябва ли моделът на моловете да се промени, за да могат да имат бъдеще?
- Промяната в моловете започна още преди пандемията. Породи се основно от еволюцията на онлайн търговията. Често се коментира и мога да потвърдя, че пандемията само ускори някои процеси, които щяха да се развият, но в по-дълъг период от време. Много търговци преди пандемията изобщо нямаха собствени онлайн магазини, но това се промени за няколко месеца. Онлайн търговията беше ограничена в рамките на до 10% от продажбите, което в световен мащаб е ниско средно ниво. Сега индикациите са, че делът й достига 15 - 20%, а в някои случаи по изключение - до 30%.


Цялото интервю е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK