Търговци

Стефан Ташев: Средната такса на eBay е 12% от стойността на продажбата

Мара Георгиева 22 ноември 2021, 12:39

- В момента има около 12 000 активни български предприемачи в eBay. От началото на пандемията все повече нови продавачи се присъединиха към eBay и започнаха да изнасят своите продукти чрез платформата. Например през 2020 г. имаше ръст с 43% в броя на новите български малки и средни предприятия, които направиха първата си продажба чрез платформата.

Местните продавачи са особено силни в износа на предмети, които са свързани с модата, автомобилни части и аксесоари, артикули за дома и градината, колекционерски предмети, електроника. eBay им предлага достъп чрез платформата до над 154 милиона купувачи по целия свят, където ежедневно се извършват над 250 милиона търсения на продукти. През 2020 г. български търговци правят средно по една продажба в eBay на всеки 11 секунди. Докато купувачите са разположени по целия свят, повечето от продажбите са за страните с висока покупателна способност: САЩ (40% от всички продажби), Обединеното кралство, Германия, Италия и Франция.


Цялото интервю е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK