Търговци

Иван Георгиев: До пет години може да удвоим обектите на Starbucks в България

Мара Георгиева 13 юни 2022, 10:35

- Румъния има 54 заведения Starbucks в девет града. В България имаме 14 заведения, ще отворим 15-ото в края на лятото. В сравнение с България - румънският пазар е три пъти и половина по-голям като брой заведения. Заетите в Румъния са над 460, а в България - над 160.

Основната разлика е, че пазарът е доста по-голям и съответно потенциалът е доста по-голям. От гледна точка на поведение на хората сме доста близки, но от гледна точка на консумацията има и съществени разлики. В Румъния например хората пият кафе до късните вечерни часове. В България това не се наблюдава, вечерните часове при нас не са толкова натоварени, докато в Румъния дори във 22 часа има заведения Starbucks, в които не можеш да си намериш свободна маса. В Румъния консуматорите са по-отворени към новите предложения, освен това предпочитат повече студени напитки дори в студените зимни месеци. Докато ние сме по-консервативни и си предпочитаме стандартните топли капучино, лате и еспресо.

Четете пълния текст на интервюто на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK