Търговци

Веригите: Чисто печелим средно по около 4 лева на 100 лв. приход

Мара Георгиева, "Капитал" 13 март 2023, 09:31

Във време на висока инфлация и силно поскъпване на храните търговските вериги са на прицел с обвинения за високи надценки, които вдигат цената на рафта. Мениджърските екипи на големите вериги обаче не приемат тези обвинения, като се позовават на глобални фактори - инфлация, война, скок на енергоизточници и суровини, нарушени вериги на доставки.

"Търговията на дребно няма интерес от изкуствено завишение на цените, тъй като тя съществува от оборот и нейната цел е бърза възвращаемост от продажба на стоките. Изкуственото завишение на цени води до намаляване на потреблението, до изхвърляне на стоки и оттам по спиралата може да се стигне до ситуацията от 1996 г., за която не искаме да си спомняме", обяви Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на "Лидл България", по време на пресконференция.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK