Търговци

"Практикер" инвестира 15 млн. лв. в нов хипермаркет в "Красна поляна"

Мара Георгиева, "Капитал" 15 май 2023, 10:17

"Видеолукс холдинг" започна изграждането на 16-ия обект от веригата хипермаркети за дома и градината "Практикер". Той ще се намира в столичния квартал "Красна поляна" и е трети за бранда в столицата. Инвестицията в новия магазин е около 15 млн. лева, той ще осигури около 120 нови работни места, уточниха от компанията за "Капитал". Очаква се обектът да бъде завършен през март 2024 г.

Бъдещият "Практикер" ще заема 11 458 кв.м застроена площ. Хипермаркетът ще предложи повече от 50 000 продукта, както и услуги като 3D проектиране на кухни и бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане, удължена гаранция на продуктите. Фотоволтаични панели ще захранват с електричество обекта, а енергоефективни VRF системи ще осигурят охлаждане, отопление и пречистване на въздуха.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK