И Дон Домат на регала
Космическа рецепта за крем супа от розови домати с мус от краве сирене" е съвместна разработка на "Метро България" и Института по криобиология и хранителни технологии. Неин автор е су-шеф Веселин Дойков от "Метро академия" и рецептата е изпратена на Европейската космическа агенция с надежда да стане част от менюто на космонавтите. За приготвянето й, рабира се, са използвани български зеленчуци, които се предлагат и в магазините на "Метро". Това е само един находчив пример как големите търговски вериги опитват да подкрепят и да работят с производителите на пресни български земеделски продукти, тъй като са предпочитани и от клиентите им. Във фокуса им е и българският домат, който позагуби позиции след 1989 г. за сметка на вноса. Ето какво правят ритейлърите в подкрепа на производството му.
Четете пълния текст на сайта на "Капитал"