Търговци

Kaufland инвестира 37 млн. лева в нов хипермаркет в столичния квартал "Люлин 3"

Мара Георгиева, "Капитал" 16 октомври 2023, 10:56

"Кауфланд" (Kaufland) инвестира 37 млн. лева в нов хипермаркет в столичния квартал "Люлин 3". Това е 14-ят обект на търговската верига в София, с който се откриват 70 работни места, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Иван Чернев.

Имотът, върху който е построен хипермаркетът, е над 24 000 кв.м, от които над 2500 кв.м са търговска площ. Над 7 дка от терена на магазина са превърнати в зелени площи. За клиентите са предвидени 211 паркоместа. Магазинът предлага 21 хил. артикула, от които 15 хил. са хранителни продукти.

В постоянния асортимент на "Кауфланд" фигурират почти 13 000 продукта от български доставчици, а в новия обект са добавени още 135 предложения от местни производители. Част от тези продукти са налични в специалната зона "Фермерски пазар", където се представят храни от семейни ферми и малки производители.

Четете целия текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK